Arbeidsmarkt

Om goede en toekomstbestendige eerstelijnszorg te kunnen bieden, zijn voldoende en goede zorgprofessionals essentieel. Met de huidige en voorspelde krapte op de arbeidsmarkt vormt dit een belangrijk aandachtspunt voor WSV Support.

Wat doet WSV Support?

WSV Support ondersteunt en faciliteert wijksamenwerkingsverbanden en daarbij aangesloten zorgverleners op diverse manieren.

Vacatures

WSV Support deelt vacatures van WSV-leden en daarbij aangesloten zorgverleners online voor een zo groot mogelijk bereik. De vacature wordt geplaatst op het Zorg en Welzijn Plein (de vacaturebank van ZWconnect) en op de website, social media en in de nieuwsbrief van WSV Support.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de eerstelijnszorg? Bekijk hier de vacatures! Of ontdek in deze video wat de eerstelijnszorg inhoudt en wat werken in deze sector zo leuk en interessant maakt.

Ondersteuning WSV’s bij HRM-beleid

WSV Support ondersteunt wijksamenwerkingsverbanden bij het HRM-beleid. Het doel is dat in 2022 alle WSV’s een vastgesteld HRM-beleid hebben voor de medewerkers die arbeidsrechtelijk aan het WSV zijn verbonden, inclusief Arbobeleid, functieomschrijvingen, functioneringsbeleid, werving en selectiebeleid.

Coördinatiepunt Arbeidsmarkt 

De zorggroepen Zorggroep Katwijk, Stichting Rijncoepel, Alphen op één Lijn en WSV Support hebben hun krachten gebundeld in het Coördinatiepunt Arbeidsmarkt. Hiermee ondersteunen we de bij ons aangesloten multidisciplinaire zorgaanbieders bij het vervullen van openstaande vacatures. Denk aan ‘speeddate’ sessies met beschikbare stagiairs van diverse scholen en het leggen van contact met zij-instromers.
Meer informatie over het Coördinatiepunt Arbeidsmarkt voor (leden van) aangesloten WSV's

Regionaal arbeidsmarktplan

WSV Support ontwikkelt in samenwerking met regionale ketenpartners een arbeidsmarktplan. Hierbij wordt ingezet op het vergroten van de instroom van doktersassistenten en, in een later stadium, van praktijkondersteuners en waarnemers.

Instroomtraject doktersassistenten, praktijkondersteuners en apothekersassistenten

In samenwerking met MBO Rijnland, ZWconnect, regionale zorggroepen en LHV werken we aan een (verkort) regionaal instroomtraject voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en apothekersassistenten.

Vertegenwoordiging in bestuur ZWconnect

WSV Support is bestuurlijk vertegenwoordigd in het bestuur van ZWconnectde werkgeversvereniging voor zorg en welzijn in Zuid-Holland. Daarin maken we de vertaalslag naar mogelijkheden voor de arbeidsmarkt in de eerstelijns gezondheidszorg.

Gerelateerde artikelen: